nieuws

31 jan 2002, 00:12

NNT brengt ‘Schaep met de Vijf Pooten’ ten tonele

Het Noord Nederlands Toneel (NNT) speelt vanaf volgende week een eigentijdse versie van ’t Schaep met de Vijf Pooten. De serie, geschreven door Eli Asser en Harrie Bannink, werd in het seizoen 1969-1970 uitgezonden door de KRO. Het is de eerste keer dat er een toneelversie wordt gemaakt van ’t Schaep.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het programma volgde de lotgevallen van een aantal stamgasten in een Amsterdamse kroeg. De hoofdrollen werden vertolkt door Leen Jongewaard, Adele Bloemendaal en Piet Römer. Hoewel er slechts acht afleveringen van ’t Schaep zijn gemaakt, werd de serie in 1970 bekroond met de Televizierring. De liedjes die in de kroeg werden gezongen, waaronder ’t Zal je kind maar wezen, werden legendarisch.
De eigentijdse theaterversie wordt opgevoerd onder de noemer ’t Zal je kind maar wezen revisited. De voorstelling vindt plaats in de foyer van de Machinefabriek, het vaste NNT-theater, dat voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot Amsterdamse kroeg. Het publiek zit aan tafeltjes als stamgasten van het café.
De hoofdrollen in het stuk worden vertolkt door jonge NNT-acteurs als Thijs Römer, Jochum ten Haaf, Kristen Denkers en Michel Sluysman. Zij worden live begeleid door een vierkoppige band. De regie ligt in handen van Niels Croiset.