nieuws

21 aug 2012, 10:10

NNO speelt Beatles en Ede Staal tijdens Bommen Berend

Het Noord Nederland Orkest (NNO) speelt op het traditionele 28 augustus-concert nummers van The Beatles en Ede Staal. Het is al een jarenlange traditie dat het NNO het nieuwe concertseizoen opent met een openluchtconcert tijdens Bommen Berend. Dit jaar speelt het symfonieorkest nummers van twee concerten die in september op het programma staan: The Beatles are Back en Ede Staal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het NNO-28 Augustusconcert is één van de vele activiteiten in de binnenstad van Groningen tijdens de viering van Groningens Ontzet. Het concert op de Ossenmarkt begint om 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

Speciaal voor het NNO vertaalde componist en arrangeur Tom Trapp een selectie van vroegere en latere songs van de ‘band der bands’ naar een avondvullende hommage. De liedteksten worden vertolkt door Erik Mesie, Syb van der Ploeg en Chris Zegers.

Ook van het Ede Staal-concert geeft het NNO alvast een voorproefje. De mooiste en bekendste liederen van de streektaalzanger zijn gearrangeerd voor symfonieorkest en worden gezongen door Wia Buze en Erwin de Vries.