nieuws

07 mei 2002, 00:12

NNO en honderden zangers brengen opera op drijvend podium in Gironingen

Het grote, drijvende podium dat donderdag wordt gebruikt voor de concerten van het NNO en het tv-spektakel ‘Un Giro Particolare’ is klaar. De tribunes liggen naast het Groninger Museum in het Verbindingskanaal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ook de licht- en geluidstorens staan al klaar. Het podium bestaat uit tientallen kleine pontons die aan elkaar zijn vastgemaakt. Er op komt nog een doorzichtige overkapping.
Onder leiding van de beroemde Italiaanse dirigent Gabriele Bellini vertolken het NNO en vele koren uit de provincie donderdagmiddag om half drie een bonte melange van Italiaanse operahits. Nummers uit onder meer Giuseppe Verdi’s Aïda, MacBeth, Il Trovatore en Nabucco zullen tijdens deze megacantate de revue passeren. In totaal nemen meer dan duizend zangers aan het concert deel.
Twee dagen later vindt op het podium een groot openluchtconcert plaats. Tijdens dit spektakel zullen artiesten als Ernst Daniel Smidt, Imca Marina, Jan Vayne, Pia Douwes, Miranda van Kralingen en Helmut Lotti acte de presence. Het twee uur durende zangspektakel is vrijdagavond 10 mei vanaf half negen live te zien bij de TROS.
Een compleet overzicht van alle activiteiten rondom te Giro is te vinden op www.gironingen.nl.