nieuws

09 feb 2010, 21:09

NK marathonschaatsen op natuurijs in Zuidlaren

Het NK marathonschaatsen op natuurijs, dat op woensdag 10 februari op het Zuidlaardermeer wordt gehouden, wordt live uitgezonden door RTV Noord. De regionale omroep in Groningen werkt daarbij samen met de regionale omroepen in de provincies Drenthe en Friesland. RTV Noord doet verslag via radio, televisie en internet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De uitzending op Radio Noord begint al om 06.00 uur. Het ochtendprogramma Van Zes tot Noord en het programma De Centrale worden rechtstreeks vanaf het Zuidlaardermeer gepresenteerd. Tot en met de finish van de herenwedstrijd (start om 10.30 uur) zal verslag worden gedaan van het evenement.
TV Noord begint met uitzenden vlak voor de start van de dameswedstrijd (08.30 uur) en gaat eveneens door tot na de finish van de herenwedstrijd.
Via internet (www.rtvnoord.nl) is ook de hele ochtend de gang van zaken bij het NK te volgen.
Om de productiekosten te drukken werkt RTV Noord samen met Omrop Fryslan en RTV Drenthe. Ook op die omroepen zijn beelden van de marathons te zien.

Het commentaar bij de beelden wordt gegeven door Henk Kok. Voor radio is Henk Elderman de wedstrijdverslaggever. Edwin Pasveer en René Walhout zijn de presentatoren van de radioprogramma’s.