nieuws

20 jun 2002, 00:12

Nieuweweg in Groningen ziet nieuwe coffeeshop niet zitten

Winkeliers en bewoners aan de Nieuweweg in Groningen zijn in actie gekomen tegen plannen om in hun straat een tweede coffeeshop toe te staan. Dat plan is afkomstig van een Groningse zakenvrouw die toestemming heeft gevraagd om softdrugs te mogen verkopen vanuit een pand op de hoek van de Nieuweweg en de Pluimerstraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De ondernemers aan de Nieuweweg vinden één coffeeshop, die er nu al is gevestigd, al meer dan genoeg. Ze vrezen dat het karakter van hun straat anders al te zeer zou veranderen. De aanvraag voor een coffeeshop aan de Nieuweweg in Groningen, door onderneemster, mevr. Perrotta, past echter wel in het beleid van B en W van Groningen. Dat heeft jaren geleden al vastgesteld dat er binnen de Diepenring een zeer beperkt aantal coffeeshops worden toegestaan. Er is binnen de Diepenring nu weer ruimte ontstaan voor een nieuwe coffeeshop. In principe willen B en W daarom dan ook wel toestemming geven.
De bewoners van de Nieuweweg organiseren woensdagavond vanaf acht uur in elk geval een protestbijeenkomst in het News Cafe aan het Waagplein. Ook hebben ze contact opgenomen met de Groningen City Club en met diverse gemeenteraadsfracties.