nieuws

31 mrt 2009, 21:09

Nieuweschans bestaat niet meer!

Nieuweschans bestaat niet meer! Het dorp is van de kaart geveegd. Dat wil zeggen: als naam. Het vanwege het ontspannende bronnenbad bekende dorp heeft de naam nu officieel laten veranderen in Bad Nieuweschans. Daarmee hoopt men vooral extra bezoekers uit Duitsland te kunnen lokken, waar plaatsen met bronnenbaden officieel het predikaat ‘Bad’voor de naam mogen zetten. Op maandag 13 april, 2e paasdag, viert Nieuweschans zijn naamswijziging. Nieuweschans is op 1 april 2009 officieel Bad Nieuweschans geworden. Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad van Reiderland het historisch besluit tot naamswijziging genomen. Op 7 april zal Lo van Kats de burgemeester van Reiderland officieel het plaatsnaambord Bad Nieuweschans onthullen. Op 13 april zal er voor de bewoners en bezoekers van Bad Nieuweschans

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

een feest zijn.
Dit feest wordt georganiseerd door enkele groeperingen binnen Bad Nieuweschans.
Het grensdorp, de voormalige vesting, heeft alle potentie om het centrum van wellness, kunst en cultuur in het grensgebied te worden.
Bad Nieuweschans heeft een meermalen bekroond kuuroord waar jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland komen. Het huisvest vele ateliers en gerenommeerde galeries, zoals Wiek XX en de glasblazerij & galerie Old Ambt, en de Oude Remise heeft haar plaats als culturele pleisterplaats bewezen. Ook de kunstenaarssociëteit ‘De Graanrepubliek’ heeft hier onlangs onderdak gevonden.

De feestdag, 13 april (2e paasdag) begint vanaf 10.00 uur met een paasmarkt in het centrum. Ook om 10.00 uur is er een ontbijt met live muziek in de Oude Remise. Om 11.00 uur een brunch in het Dorps- en Sportcentrum “De Akkerschans”, ook met livemuziek.
Vanaf 13.00 uur is er livemuziek op de paasmarkt, als onderdeel van het Big BAD Bluesfestival, dat op 1e Paasdag al begint.
Om 15.00 uur precies landen parachutisten met slingers, bij de toegangsweg vanaf de A-7, waarmee de nieuwe plaatsnaamborden worden versierd.
Om 17.00 uur wordt het feest besloten bij de Oude Remise met een voorstelling van de groep “Oersprong”, vol vuur en dans, om het nieuwe élan en motto van Bad Nieuweschans te vieren: ‘terug naar de bron’.