nieuws

10 aug 2008, 17:05

Nieuwe werkzaamheden zuidelijke en oostelijke ringweg Groningen

De komende weken laat Rijkswaterstaat diverse werkzaamheden uitvoeren aan de zuidelijke (N7) en oostelijke ringweg (N46) van Groningen. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de aanpak van de zuidelijke ringweg 1e fase en de renovatie van de Julianabrug. Hieronder een overzicht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Werkzaamheden en gevolgen Julianabrug en –plein periode 11 augustus – 1 december 2008

1. Aanpassing Hoornsediep tussen Maaslaan en IJsselstraat:
• aanleg extra parkeerplaatsen ter hoogte van de Maaslaan;
• het verwijderen van de huidige afrit Rivierenbuurt vanaf het Emmaviaduct;
• plaatsen damwandscherm voor aanleg oostelijke verbindingsweg Julianaplein;
• het vernieuwen van de riolering Hoornsediep;
• het vernieuwen van de wegindeling Hoornsediep.

Daardoor is vanaf 11 augustus de afrit vanaf het Emmaviaduct richting Rivierenbuurt - komende vanaf het Julianaplein – voorgoed afgesloten en zijn het Hoornsediep (tussen Maaslaan en IJsselstraat) en de Vondellaan afgesloten voor het doorgaande verkeer tot oktober 2009. Voor het verkeer dat vanaf de ringweg/Emmaviaduct de Rivierenbuurt wil bereiken zijn omleidingroutes aangegeven.
De plannen voorzien overigens in een nieuwe afrit richting Rivierenbuurt vanaf de nog aan te leggen oostelijke verbindingsweg tussen de A28 en het Emmaviaduct. Die wordt in de loop van volgend jaar aangelegd.2. In de twee weekenden van de herfstvakantie (18-27 oktober) zal verder het oostelijke vaste brugdek van de Julianabrug worden gesloopt en het nieuwe dek worden geplaatst. Dat betekent dat de zuidelijke ringweg die 2 weekenden afgesloten zal zijn voor alle verkeer. In september organiseert Rijkswaterstaat over de gevolgen hiervan een informatiebijeenkomst voor de direct aanwonenden.

3. In het weekend van vrijdag 7 november – maandag 11 november 2008 wordt de nieuwe fietstunnel geplaatst in het Emmaviaduct. Dit viaduct is dat weekend afgesloten voor alle verkeer. Vanaf half december 2008 kunnen fietsers en voetgangers gebruikmaken van de nieuwe tunnel. De oude tunnel wordt dan gesloopt.


Werkzaamheden en gevolgen Euvelgunnetracé en oostelijke Ringweg (N46) tot eind september 2008
4. De noordbaan van de oostelijke ringweg (verkeer richting Europaplein) is ‘s nachts afgesloten tussen 5 en 10 augustus. Korte omleiding via gemeentelijke wegen, volg de gele borden. De afsluiting is nodig om de ringweg iets te verbreden.

5. In het weekend vrijdag 5 – maandag 8 september is de oostelijke baan van de oostelijke ringweg afgesloten voor alle verkeer. Omleiding wordt ingesteld via Damsterdiep en noordelijke ringweg.