nieuws

24 apr 2012, 11:11

Nieuwe watersport wekelijks in de grachten van Groningen

Liefhebbers van watersport kunnen in de stad nu hun hart ophalen aan een nieuwe trend. SUP, dat staat voor Stand Up Paddle, is langzamerhand de wereld aan het veroveren. Ook in de grachten en wateren van Groningen zijn nu de eerste staande surfers gesignaleerd. Iedere vrijdagavond wordt er nu door een groep beoefenaars een zogenoemde Friday Night SUP georganiseerd. De tocht begint bij de Oosterkade 1. De bedoeling is dat binnen een uur de bezienswaardigheden van de stad vanaf het water zijn bezocht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zoals de naam al aangeeft, is SUP een sport waarbij je rechtop op een surfplank staat terwijl je jezelf in beweging zet door te peddelen. Volgens kenners is de techniek binnen de kortste keren te leren. Wie wat intensiever peddelt, doet tegelijkertijd een hele work-out voor het lichaam. Volgens onderzoek van de RUG en het UMCG verbrand je bij intensief suppen bijna net zoveel calorieën als bij het hardlopen en ondertussen train je ook al je spieren.

Volgens de organisatie van de Friday Night SUP hoeven geïnteresseerden niet bang te zijn voor een nat pak. Bijna iedere deelnemer komt doorgaans met droge kleren de avond door.