nieuws

29 okt 2012, 07:07

VVD wethouder Joost van Keulen sluit stadstram in Groningen niet uit

Joost van Keulen, de aanstaande nieuwe wethouder voor de VVD , sluit een stadstram naar Groningen niet uit.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat blijkt uit een nieuw blog van de nog steeds vigerende VVD-fractievoorzitter.


Daarin laat hij weten tevreden te zijn met het bereikte onderhandelingsakkoord. Dat hij tevreden is is niet zo heel verwonderlijk, want anders zou hij dat akkoord niet gesloten hebben.

Maar interessant is de toelichting.  Daarin schrijft hij het een van de hoogtepunten in het coalitieakkoord te vinden dat er ‘geen tram’ komt in Groningen.

Een lezer reageert op  zijn blog en vraagt Joost van Keulen:
 

“U zegt heel stellig: “geen tram”. Betekent dat dat u een stadstram op voorhand ook uitsluit?”


Daarop antwoordt Van Keulen:


‘Nee, het enige wat op voorhand is uitgesloten is de RegioTram.’

Mogelijk klinkt dit op het eerste gezicht wel opmerkelijk, maar zo opmerkelijk is het toch ook weer niet. Want de VVD heeft zich wel steeds verzet tegen een Regiotram, maar liet voor de rest wel alle opties open.

Bij de presentatie van het college-akkoord vrijdagmiddag zei ook VVD raadslid Sabine Koebrugge dat het afblazen van de Regiotram niet betekent dat er ‘nooit ander metaal door Groningen gaat rijden’.
 

Zo pleitte de VVD in het verleden zelf voor een Translohr, een tram op banden. Dat is een nieuw vervoerssysteem dat in het buitenland in enkele grote steden is ingevoerd. In het nieuwe collegeprogramma is afgesproken dat er nader onderzoek komt, waarbij dus tal van opties worden bekeken. Behalve die van de Regiotram.
 

Het blog:

http://www.joostvankeulen.nl/coalitieakkoord/