nieuws

17 aug 2011, 14:02

Nieuwe voorstelling Arling&Arling tijdens Noorderzon

Tijdens de aankomende editie van Noorderzon, van 18 tot en met 28 augustus, presenteren Arling&Arling hun nieuwe voorstelling ‘De Aarde is groot, de Kosmos is groter, de Mens is klein’. De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met De Jonge Onderzoekers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het stuk speelt zich af in de toekomstige ‘futuriteit’. Op aarde zijn veel te veel mensen. Door grote ontwikkelingen in de medische wetenschap leeft men bijna oneindig lang. Ook de ontdekking dat groenten eigenlijk helemaal niet zo gezond blijken te zijn draagt bij aan de uitzonderlijk lange levensverwachting. Uiteindelijk zit er niets anders op dan de mens te verkleinen. Zo is er weer meer ruimte. De verkleining wordt bepaald op 1 op 87, de grootte van modelspoortreinen. Het bijna failliete bedrijf Märklin is hierdoor dan ook in één klap de grootste van de wereld.

Tijdens de voorstelling maken de bezoekers kennis met verschillende taferelen uit die futuriteit. Bezoekers leggen een route af die uitnodigt tot zoeken, kijken en luisteren.

Het Groningse theaterduo Arling&Arling stond eerder op het Noorderzon Festival met de voorstellingen “De Vlindervangmachine” en “De astronaute en de ster”. De broers werkten hier voor onder meer samen met Bert Visscher en Arno van der Heyden. De voorstelling is geproduceerd door Josine Zuidema.