nieuws

27 mrt 2002, 00:12

Nieuwe versie Lord of the Rings-film in Groningse bioscopen

Het eerste deel van The Lord of the Rings is vanaf volgende week donderdag in een nieuwe versie in de Groningse bioscopen Camera en Pathé te zien. Aan het einde van de film is een vijf minuten durende preview gemonteerd van The Two Towers, het tweede deel van de trilogie naar de boeken van schrijver J.R.R. Tolkien. Deze film is pas vanaf december in z’n geheel in de theaters te zien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe scènes bevatten beelden van een aantal belangrijke karakters uit het tweede en het derde deel. Onder meer worden koning Theoden van de Gouden Burcht, zijn nichtje Eowyn, raadsman Grima Wormtongue en Faramir, de broer van strijder Boromir geïntroduceerd.
Het eerste deel van The Lord of the Rings heeft inmiddels de afgelopen drie maanden al ruim 1,7 miljoen bezoekers naar de bioscoop getrokken. De film draait nog steeds in 110 kopieën in de Nederlandse bioscopen. Vanaf de première is de film al de best bezochte in Nederland. The Fellowship of the Ring, zoals de subtitel van het eerste deel luidt, is afgelopen zondag bekroond met vier Oscars. Eerder al verwierf de film meerdere Bafta’s, de Engelse Oscars.
The Lord of the Rings verhaalt over een ring die kwade machten herbergt en door een reisgenootschap van hobbits, elfen, dwergen en mensen moet worden vernietigd. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Bean en Cate Blanchett. De andere twee delen worden in december 2002 en 2003 uitgebracht.