nieuws

23 okt 2012, 16:04

Plantsoenloop: de 'Afterparty' voor de 4Mijl-lopers

Bent u al bij gekomen van de 4Mijl van Groningen? Dan kunt u nog één keer voluit genieten van een andere fantastische hardloopwedstrijd. Dat is de Plantsoenloop die zaterdag 3 november wordt gelopen. De Plantsoenloop is ook een loop voor het hele gezin, met keuze uit meerdere afstanden door een schitterend Plantsoen in herfstsfeer !

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afstanden en inschrijven

Elk jaar doen ruim 2500 deelnemers mee op het heuvelachtige parcours in het Noorderplantsoen. De loop trekt met name veel scholieren en gezinnen, maar ook de wedstrijdatleten staan aan de start. Er zijn vier afstanden; voor de allerjongsten is de 1 km Kika Run en voor scholen is met name de 2 km Kika Scholierenloop. Voor de 4 km en 8 km kunnen deelnemers zich dit jaar voor het eerst opgeven voor de wedstrijd of voor de recreantenloop. Het inschrijfgeld varieert tussen € 3,50 en € 11,- en online inschrijven kan tot en met dinsdag 30 oktober 12.00 uur via <p><a href="http://www.plantsoenloop.nl">www.plantsoenloop.nl</a></p>
<p>&nbsp;</p>

KiKa

Nieuw bij deze 55e editie is de samenwerking met KiKa. Dit is een stichting die als algemeen doel heeft het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Het is gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Kinderen die meedoen aan de 1 km KiKa Run of de 2 km KiKa Scholierenloop kunnen hardlopen voor het goede doel.

Speciaal hiervoor is op www.plantsoenloop.nl een link naar de actiepagina van KiKa gemaakt. Kinderen en deelnemers kunnen hier als groep of individu een (persoonlijke) actie bedenken en zoveel mogelijk mensen verwijzen naar de website om te sponsoren.