nieuws

17 sep 2008, 09:09

Nieuwe haven in stad Groningen onder water

De nu nog droogliggende nieuwe jachthaven van het nieuwbouwproject Reitdiep Haven wordt 26 september verbonden met het Reitdiep.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Reitdiep Haven wordt een woonwijk met als thema “wonen aan het water”. Hier worden nu 67 boardwalkwoningen en 34 pierwoningen gerealiseerd. In november wordt gestart met de bouw van 86 appartementen en begin 2009 volgt de bouw van ca. 3200 m2 commerciële ruimte met nog eens 80 appartementen.
In het commerciële deel neemt de Jumbo Supermarkt een groot deel in. Binnen dit nieuwe stadsdeel is ter versterking van dit thema een Maritiem-Kwartier opgenomen als trekker van formaat. Een nieuwe jachthaven maakt daarvan prominent deel uit: Stadsjachthaven “Reitdiep” Groningen

Deze nieuwe stadsjachthaven zal voorzien in de behoefte van watersporters op lokaal en regionaal niveau en passanten. De capaciteit bedraagt ca 180 ligplaatsen. De haven wordt op termijn een gezellige, comfortabele en veilige jachthaven.

Verbinding Stadsjachthaven “Reitdiep” Groningen met Reitdiep
Op 26 september wordt de laatste fase van de ontwikkeling van de jachthaven afgerond: dan zal de nu nog droogliggende jachthaven verbonden worden met het Reitdiep. Een historisch en bijzonder moment: vanaf dat moment is Groningen een Stadjachthaven rijker.