nieuws

26 sep 2018, 11:11

Nieuwe Sportpartij strikt Lois Abbingh en Glenn Pinas

Nieuwe Sportpartij strikt Lois Abbingh en Glenn Pinas

De nieuwe Sportpartij, die de aankomende verkiezingen voor het eerst een gooi doet naar een zetel in de Groningse gemeenteraad, heeft de lijst voor de verkiezingen klaar. De meest opvallende naam die op de lijst prijkt is handbalster Lois Abbingh. Ook voormalig basketballcoach Glenn Pinas heeft zich verbonden aan de Sportpartij.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Lijsttrekker, of ‘aanvoerder’ zoals de Sportpartij het noemt, is de stad-Groningse advocaat Martijn van der Veen. Verder staan onder meer Adri Broeke, Jan Vlieg, Inez Trechsel, Anjo Mekel, Jan Tebbens, Niels Hilboesen, Stephen Tapilatu, Peter Merx, Niek Hollewand, Jack Suiveer, Karin Kienhuis, Koos Bauman, Willem Vos, Erik Bouwman, Lois Abbingh, Ingrid Munneke, Johan Toren, Richard Vennema, Gerro Dijksma, Edwin van Calker, Kees Vlietstra, Sandra van Bergen, Bauke van Stempvoort en Hans Top op de lijst.

De Sportpartij noemt het verkiezingsprogramma een ‘speelplan’. Het programma draagt de titel ‘Naar vitale lokale gemeenschappen, tweebenig stadsbestuur en een betekenisvolle economie voor de stadsregio’.