nieuws

14 mei 2001, 00:12

Nieuwe oproep tot staking onder Groningse pastores tegen bisschop Eijk

De progressieve Acht Mei Beweging doet een nieuwe oproep tot staking van pastores tegen het conservatieve beleid van bisschop Eijk. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad van het Noorden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het bericht in het Nieuwsblad van het Noorden stelt de Acht Mei Beweging dat de R.K-pastores een voorbeeld zouden moeten nemen aan de huisartsen. Die gingen onlangs in staking om hun eisen kracht bij te zetten en oogstten daarmee succes.
De Acht Mei Beweging riep enkele maanden geleden al op tot een actie. Zo zouden de pastores een willekeurige zondag allemaal hun werk neer moeten leggen. Die oproep oogstte vooral kritiek en had geen effect. Maar voorzitter H. Baas van de Beweging vindt het toch goed om na te denken over spraakmakende acties. ‘Netjes vragen om verandering helpt niet. Je hebt van tijd tot tijd een spraakmakende actie nodig’, zo zei hij zaterdag tijdens een bijeenkomst van de Acht Mei Beweging. Tijdens de bijenkomst was er onder andere kritiek van enkele moeders op het standpunt van Eijk inzake homoseksualiteit.