nieuws

20 nov 2001, 00:12

Nieuwe Kamper docenten komen van VU en uit Groningen

De twee docenten voor de gereformeerde Theologische Universiteit Kampen, die de gereformeerde synode vrijdag heeft benoemd, zijn afkomstig van de Vrije Universiteit en uit Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dr. G. van Klinken (1960), als onderzoeker verbonden aan VU in Amsterdam, wordt universitair docent kerkgeschiedenis in Kampen. Na een studie geschiedenis in Groningen studeerde hij theologie in Kampen. Daar promoveerde hij in 1996 op een onderzoek naar de opvattingen in de Gereformeerde Kerken in Nederland over het jodendom. Van Klinken is gereformeerd.
De Duitser dr. H. Heyen (1953) werd in mei voor een jaar benoemd tot universitair docent praktische theologie, verbonden aan het Hervormd Theologisch Wetenschappelijk Instituut, locatie Groningen. Per 1 april volgend jaar gaat hij deze functie vervullen in Kampen. Hij studeerde theologie in Bethel, Kampen en M√ľnster. Hij promoveerde in 1995 op een proefschrift over optimisme en pessimisme in de prediking. Vanaf 1997 was hij werkzaam als zelfstandig therapeut. Heyen is luthers.