nieuws

14 jul 2000, 00:12

Nieuwe investerings-steun voor Groningse bedrijven: 10 tot 20 procent subsidie

De Europese Commissie is akkoord gegaan met een nieuwe regeling voor steun aan bedrijven in Groningen die willen investeren. Het betreft een nieuwe Investerings Premie Regeling (IPR) die voor bedrijven in de provincie Groningen gunstig uitpakt. Dat meldt vanmiddag het Nieuwsblad. Meer nieuws in de GIC

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe steun bij investeringen in het Noorden geldt tot het jaar 2006. De drie noordelijke provincies zijn zeer tevreden met de nieuwe regeling, omdat bedrijven die willen investeren nu weer flink veel steun kunnen krijgen van de overheid. Er was al wel een investerings premie regeling, maar die liep af per 1 januari van dit jaar. Sindsdien konden de noordelijke provincies geen steun meer geven aan bedrijven die in het noorden wilden investeren.
In de oude regeling was het noorden overigens op onoverzichtelijke wijze verdeeld in zones waar men wel, en zones waar men geen steun zou krijgen bij investeringen. De nieuwe regeling is aanzienlijk overzichtelijker, al is het nog steeds niet zo dat er één regeling van kracht is voor het gehele gebied. Zo krijgen bedrijven die in de grotere steden in de provincie Groningen investeren een steun van tien procent. Maar in de rest van de provincie Groningen krijgen die bedrijven een premie van 20 procent. Maar wel vinden de noordelijke provincies de nieuwe investeringspremie-regeling een grote stap vooruit.