nieuws

05 mrt 2012, 10:10

Nieuwe Huisvesting Jan Nieuwenhuyzen School in School voor Beroepsonderwijs Appingedam

De Noorderpoort School voor Beroepsonderwijs Appingedam gaat de openbare jenaplan basisschool Jan Nieuwenhuyzen in zijn geheel onderdak bieden voor een periode van ongeveer twee jaar. Daardoor blijft de basisschool in de wijk Opwierde en hoeven de leerlingen niet verspreid te worden over verschillende locaties

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Jan Berend van der Wijk, directeur van de Noorderpoort school; “Met enkele aanpassingen en interne verhuizingen is onze school aan de Opwierderweg 2 uitstekend geschikt te maken voor huisvesting van de basisschool. Toen Dick Henderikse, algemeen directeur van de Stichting Marenland, met dit verzoek bij ons kwam, hebben we positief gereageerd. We begrijpen dat leerlingen en het onderwijspersoneel graag bij elkaar willen blijven en ook voor ouders is dit een mooie oplossing.

 Die hoeven nu niet pendelen tussen verschillende locaties als ze meer kinderen op school hebben. Er ontstaat een unieke situatie want in welke andere MBO school vind je een basisschool? Ik vind het geweldig hoe enthousiast iedereen reageert. We zien over en weer veel nieuwe kansen door de inhuizing ”


In de afgelopen dagen is alles in gereedheid gebracht voor de verhuizing die zo snel mogelijk na de voorjaarsvakantie zal plaatsvinden.