nieuws

10 feb 2003, 00:12

Nieuwe en opmerkelijke ‘installatie’ in Centrum Beeldende Kunst Groningen

Van 15 februari tot en met 13 april presenteert het CBK in de Cella-reeks weer een nieuwe installatie van een Groninger kunstenaar. Dit keer maakt Roger Muskee op onze uitnodiging de interactieve video-installatie InstantRELAX2000TM. InstantRELAX2000TM biedt de bezoeker een ultieme ontspanningservaring-naar-keuze in slechts enkele minuten. Standaard uitgerust met verschillende ontspannings-programma's is zij eenvoudig te bedienen en nu geheel vrijblijvend uit te proberen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de moderne (televisie)maatschappij zijn steeds meer aanbiedingen gebaseerd op varianten van de verkoopslogan 'meer waar voor je geld en minder tijd en moeite verspild'. TelSell is bij veel mensen bekend. Snel en gemakkelijk afvallen; je groenten binnen enkele seconden prachtig gesneden; een paar minuten per dag een band om je buikje die vervolgens in no time weg wordt gepulseerd, et cetera. Roger Muskee signaleert dat voor van alles minder tijd wordt genomen. Zo ook voor het ontspannen. Met de ultrasnelle ontspanner InstantRELAX2000TM springt hij in een gat in de markt en levert er commentaar op.
Roger Muskee (Groningen, 1975) houdt zich niet bezig met standaard gebruik van het medium video. Hij maakt video-installaties en onderzoekt hoe video een plaats kan hebben in een theatrale omgeving.Daarbij is hij vaak uit op interactie met het publiek. Deze mix is bij uitstek geschikt in clubs waar zijn laatste project zich afspeelde en waar de voorstelling, met als onderdeel zijn videobeelden, naadloos overgaat in een dansnacht in samenwerking met een DJ. Muskee werkte onder meer samen met Toneelgroep Amsterdam in een regie van Carina Molier en maakt hij onderdeel uit van het mediakunstenaarscollectief Channel Zero.
Muskee studeerde in 2000 af aan de Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, richting mediakunst.
In de expositieruimten van het CBK ziet u steeds wisselende tentoonstellingen van professionele kunstenaars. In de Cella is een vaste plek ingeruimd voor Groninger kunstenaars. Het uitgangspunt hier is de ruimte zelf en het werkproces. Wij vragen kunstenaars een eenmalige installatie te maken voor deze ruimte. Op die manier kunnen zij u een (nog onbekend) deel van hun werk presenteren of een aspect daarvan verder uitdiepen. Er is plaats voor experiment en ruime aandacht voor de toepassing van nieuwe media. Uitprobeerperiode: 15 februari tot en met 13 april 2003