Nieuws

Nieuwe dienstregeling Qbuzz vanaf 10 december

Qbuzz gaat vanaf 10 december volgens een nieuwe dienstregeling rijden. Van veel lijnen wijzigen de aankomst- en vertrektijden. Ook rijden sommige lijnen iets andere routes.


Leestijd: 2 minuten

We lichten hier een deel van de wijzigingen uit. Kijk voor een compleet overzicht aan wijzigingen op de website van Qbuzz.

Weer meer bussen waar het drukker wordt

QBuzz gaat waar nodig meer en langere bussen inzetten om het toenemende gebruik van de bus in Groningen op te vangen. Qliner 300 van Emmen naar Groningen gaat in de spits weer elke tien minuten rijden in plaats van elk kwartier. Lijn 304 van Drachten naar Groningen gaat op zondagavond vaker rijden. 

Op onder andere de lijnen 22 Assen – Beilen – Emmen en 83 Assen – Roden – Leek rijden voortaan altijd grote bussen, volgens QBuzz. Nu rijden op deze lijnen ’s avonds nog kleine busjes.  

Route Stadslijn 8 vervalt

De route van lijn 8 tussen het Hoofdstation en Station Europapark (via de wijk de Oosterpoort) vervalt, omdat er te weinig reizigers gebruik van maken. In plaats daarvan rijdt lijn 8 tussen de Westerhaven en Station Europapark, de huidige route van lijn 19. Dat betekent ook dat Hoogkerk rechtstreeks verbonden wordt met het Zuiderdiep.

Groningen Stadslijn 17

Lijn 17 wordt opgeheven. Vanaf 10 december rijdt lijn 178 in de ochtendspits vanaf het Hoofdstation en Euroborg/P3 via Euvelgunne (Noord) en Eemspoort naar Siddeburen. In de middag rijdt lijn 178 juist richting het Hoofdstation via de industrieterreinen. Reizigers naar het zuidelijke gedeelte van Euvelgunne kunnen het beste gebruikmaken van de bestaande lijn 76 en uitstappen bij halte Gotenburgweg.

Groningen nieuwe lijn 17 en nieuwe route lijn 35 en 39

Vanwege aanpassingen aan de route van lijn 35 en 39 in Vinkhuizen, en doordat lijn 7 minder vaak gaat rijden, introduceert Qbuzz een nieuwe spitslijn: lijn 17. Deze rijdt vanaf het Hoofdstation via Westerhaven naar de haltes Meubelboulevard, Hoendiep en de Protonstraat, volgens de huidige route van lijn 35 en 39. Vervolgens gaat de route langs de halte Goudlaan, de Ringweg West, en de busbaan Peizerweg terug naar het station. Hierdoor blijven het Noorderpoortcollege, Simon van Hasselt en Leon van Gelder goed bereikbaar

Groningen lijn 51

De route van lijn 51 wordt weer verlengd naar Annen en Assen via de route van lijn 5 en lijn 52. Lijn 52 komt daarmee te vervallen. Hiermee ontstaat weer een doorgaande reismogelijkheid van Groningen via Haren, Zuidlaren, Annen en Assen.

Nieuwe lijnnummers stadsbussen Groningen-Zuid

In Groningen Zuid wijzigen veel lijnnummers van stadslijnen. De nieuwe lijnnummers zijn opgenomen in onderstaand plaatje