nieuws

05 jan 2002, 00:12

Nieuwe Dagblad van het Noorden krijgt opmerkelijk beeldmerk

Het Nieuwsblad van het Noorden presenteert vanmiddag het nieuwe en opvallende beeldmerk voor de nieuwe noordelijke krant die vanaf 2 april van de persen rolt. De ontwerper liet zich voor dat beeldmerk voor het nieuwe ‘Dagblad van het Noorden’ inspireren door Hendrik Nicolaas Werkman, een van de beroemdste Groningse kunstenaars.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Dagblad van het Noorden is de titel van de nieuwe noordelijke ochtendkrant die ontstaat uit een fusie van het Nieuwsblad van het Noorden en Drentse Courant/Groninger Dagblad (Stad).
‘De nieuwe krant, die op 2 april van start gaat, krijgt een opmerkelijk beeldmerk. Daar waar veruit de meeste dagbladen hun titel in één regel vervatten, is voor het Dagblad van het Noorden gekozen voor een gestapelde variant. De ontwerper, Studio Dumbar in Den Haag, liet zich inspireren door onder meer de typografische composities van Hendrik Werkman (1882-1945) van de kunstenaarsbent De Ploeg’, aldus het artikel in het Nieuwsblad.
De nieuwe titel wordt in het blauw afgedrukt. De ontwerpers kozen voor die kleur 'vanwege de associatie met het ruime Noorden en het goede, maar subtiele contrast met de overige zwarte typografie in de krant'. Het beeldmerk is al te bekijken op de website van het Nieuwsblad. Te vinden op het adres: www.nvhn.nl