nieuws

04 dec 2001, 00:12

Nieuwe bands veroveren Oosterpoort

Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt in de Oosterpoort het concert @lter8Live gehouden, om het Nederlandse Nederlandse publiek te laten kennismaken met bekende en minder bekende Nederlandse en Vlaamse bands. Op zaterdag 22 december zullen Zita Swoon, Beef en Rosemary's Sons de grote zaal van de Oosterpoort aandoen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van deze drie acts behoeft Zita Swoon de minste introductie. De Belgische formatie rond de veelzijdige en excentrieke frontman Stef Kamil Carlens bouwde afgelopen jaren met sterke albums en dito optredens een trouwe schare publiek op. Dit Belgische stoofpotje van Beefheart, disco, Bowie, jazz en rock bleek ook op Pinkpop, Werchter en Lowlands verrassend goed te smaken. Binnenkort verschijnt het vijfde - unplugged - album van de groep.
De Nederlandse groep Beef kan terugkijken op een stormachtige periode. De band kwam met het debuutalbum 'Flexodus' en heeft afgelopen jaren onafgebroken getourd. Niet zonder succes, want ze stonden op Noorderslag, Mundial, Metropolis en Lowlands. Waarom? Omdat ze elk publiek in beweging krijgen met hun onweerstaanbare groove vol reggae, funk, ska, rock en dance. De komende zomer verschijnt hun tweede album.
Rosemary's Sons tenslotte is in Breda en omstreken al jaren wereldberoemd en begint nu ook landelijk op te vallen. Op hun eersteling (demo) 'Misery Loves Company' zijn ingetogen en krachtige nummers te horen, die de band zelf omschrijft als 'alternatieve rootsrock'.
De voorverkoop is reeds gestart bij de Oosterpoort, Plato, Elpee, de VVV Groningen, het GWK en de grotere postkantoren.
De voorverkoop is reeds gestart bij de Oosterpoort, Plato, Elpee, de VVV Groningen, het GWK en de grotere postkantoren.