nieuws

27 okt 2010, 20:08

Nieuwe baas voor drieduizend Groningse ambtenaren

Groningen heeft een nieuwe gemeentesecretaris benoemd. In die functie is hij de nieuwe baas voor drieduizend ambtenaren van de gemeente Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het college van burgemeester en wethouders van Groningen heeft de heer drs. M.A. (Maarten) Ruys (1954) uit Lippenhuizen benoemd als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Groningen. Maarten Ruys volgt 1 januari 2011 Leo Bosdijk op, ad interim gemeentesecretaris, die per 1 januari algemeen directeur wordt bij de dienst Onderwijs Cultuur Sport Welzijn (OCSW).De heer Ruys heeft in de afgelopen jaren bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bij het Ministerie van Financiën/de Belastingdienst leiding gegeven aan grote (re)organisaties en omvangrijke bezuinigingen. Hij was jarenlang als Secretaris Generaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ambtelijk eindverantwoordelijk voor dit departement.

Op dit moment is hij onder andere werkzaam bij de gemeente Amsterdam waar hij het College ondersteunt bij het realiseren van omvangrijke bezuinigingen.
Daarnaast heeft hij als interim manager gewerkt bij diverse organisaties in de publieke sector en is hij geregeld gastdocent van postacademische opleidingen en coach.

De gemeentesecretaris is behalve sparring partner van het college van B&W, de algemeen directeur van de ambtelijke organisatie en voorzitter van het Algemene Management Team, en algemeen directeur van de Bestuursdienst. Hij moet met een strategische en toekomstgerichte visie leiding geven aan de organisatie ontwikkeling van de gemeente Groningen en heeft de regie over een omvangrijke bezuinigingstaakstelling waartoe het college van B&W heeft besloten.

De gemeentelijke organisatie bestaat uit acht diensten, met ongeveer 3000 medewerkers.