nieuws

20 aug 2008, 10:10

Nieuwbouw in ecologische zone langs Reitdiep verbaast Gronings gemeenteraadslid

In Groningen zullen woningen worden gebouwd in een van de mooiste natuurgebieden langs het Reitdiep, een ecologische zone bovendien, maar zonder dat de gemeenteraad daar toestemming voor heeft gegeven of weet van heeft. Dat meldt het GroenLinks raadslid Drewes de Haan in zijn weblog in de Digitale Stad Groningen. Volgens De Jong maakt architectenbureau Onix enthousiast melding van plannen voor dat gebied, maar weet de Raad nergens van. Daarom heeft hij er schriftelijke vragen over gesteld aan wethouder Frank de Vries (PvdA) van ruimtelijke ordening. De Haan:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

(…)” We letten nu goed op alle bouwprojecten die we ergens in de media of de stad tegen komen. Onze teller staat nu al op 19.100. Het komt vooral door twee grote plannen. Het plan voor 80 studentenwoningen aan de Lissabonstraat en een plan voor 39 grondgebonden woningen aan de Spicastraat. Dat laatste plan kwam ik bij toeval tegen op Internet. Buro Onix uit Groningen werkt daar aan.’


‘’Ik wist daar niets van. Op de website wordt nogal enthousiast gesproken wordt over realisatie van het plan in een mooie groene zone langs het Reitdiep. Daar ligt ook een ecologische zone en daarom heb ik afgelopen woensdag in de raadscommissie Ruimte en Wonen wethouder Frank de Vries om opheldering gevraagd waar het precies komt en wat er voor moet wijken.”

Bron:

www.dsg.nl