nieuws

11 mrt 2002, 00:12

Nieuw woonzorgcentrum Helpman

Verpleeghuis Coendershof verandert van karakter in de komende jaren. In een plan dat directeur Ekke Wolters afgelopen week aan de CDA-fractie presenteerde, komt extra capaciteit voor dementerende bewoners en wordt meer ‘ziekenhuisgerelateerde zorg’ geleverd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Coendershof groeit uit tot een woonzorgcentrum voor Helpman: een uitgekiende mix van levensloopbestendige woningen, wijkfuncties kinderopvang, huisartsen en fitness en begeleid wonen voor dementerenden. Daarnaast begint Coendershof nog dit jaar met een ‘hospice’. René Paas is onder de indruk van de plannen. Ze passen prachtig in de ouderenvisie van de stad: ouderen die langer zelfstandig kunnen wonen, de zorg die naar ouderen toekomt, in plaats van andersom en een intelligente mix van functies voor de wijk. ‘De ambities van De Borg zijn een prachtkans voor de stad. We zijn wel gek als we die niet benutten.’, aldus Paas.
De ambities van De Borg zijn een prachtkans voor de stad. We zijn wel gek als we die niet benutten.’ Dat stelt CDA-lijsttrekker René Paas, vandaag bij een werkbezoek van de CDA-fractie aan Coendershof. Paas vindt extra capaciteit en slimmer werken van levensbelang: De meest recente cijfers over de wachtlijsten voor verpleeg- en verzorghuizen zijn weer slechter dan vorig jaar.