nieuws

16 jan 2002, 00:12

Nieuw meldpunt voor straatvuil in Groningen

De gemeente Groningen neemt woensdag een nieuw meldpunt in gebruik waar Stadjers terecht kunnen met klachten over huisvuil, losliggende straattegels en meldingen over zaken die scheef liggen of gras dat niet is gemaaid.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het betreft een Centraal Meldpunt voor het beheer van de openbare ruimte dat is opgezet door Openbare Werken. Dat is de gemeentelijke dienst die zorgt voor het beheer en het onderhoud van de stad. Het nieuwe meldnummer is: 367 89 10. Dankzij dat nummer hoopt de gemeente sneller aan de weet te komen wanneer er ergens viezigheid ligt of iets niet in orde is.
Openbare Werken in Groningen heeft al enkele wekend geoefend met het nieuwe meldpunt voor straatvuil en andere onregelmatigheden in de openbare ruimte. Door al vast te oefenen wilde de gemeente kinderziektes halen uit het nieuwe systeem voordat het woensdag officieel van start gaat. Burgers die afgelopen weken een wijkpost belden met vragen of klachten werden aldus ongemerkt doorverbonden naar het nieuwe meldpunt aan de Gotenburgweg. Zo werden inmiddels al 10.000 telefoontjes afgehandeld.
Het Meldpunt Openbare Werken heeft ook een computerprogramma in gebruik genomen, MeldDesk, dat alle klachten vastlegt en ook de afhandeling ervan. Deze zorgt er ook voor dat alle klachten bij de juiste ambtenaar van de gemeente terecht komt