nieuws

02 sep 2002, 00:12

Nieuw contract taxivervoer vervoer gehandicapten Groningen

De gemeenten Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Stadskanaal en Slochteren hebben per 1 september 2002 een nieuw contract voor het WVG-vervoer. Dat is het gezamenlijk vervoer per taxi voor mensen met een lichamelijke beperking.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeenten hebben na een Europese aanbesteding besloten het WVG-vervoer voor de komende drie jaar te gunnen aan Personenevervoer Groningen (PVG). De circa 15.000 cli├źnten in de zes betrokken gemeenten zijn ge├»nformeerd over de veranderingen door middel van een brief en een brochure waarin alle regels staan vermeld.
De gemeenten hebben het afsluiten van een nieuw contract aangegrepen om de kwaliteit van het vervoer op een aantal punten te verbeteren. Een van de belangrijkste verbeteringen is dat de vervoerder nadrukkelijk wordt gestimuleerd om op tijd te rijden. Van alle ritten worden namelijk automatisch, via de nieuwe WVG-passen, de vertrek- en aankomsttijden geregistreerd. Rijdt de taxi op tijd, dan wordt de vervoerder beloond. Rijdt de taxi niet op tijd, dan krijgt de vervoerder maar een deel van de gemeentelijke vergoeding uitbetaald.