nieuws

04 apr 2011, 15:03

Nieuw college GS Groningen schuift hete hangijzers Groninger Forum en Regiotram voor zich uit

Het nieuwe te vormen paarsplus college van PvdA, VVD, GroenLinks en D66 heeft nog geen definitieve afspraken gemaakt over de twee heetste hangijzers in de Groninger politiek: het Groninger Forum en de Regiotram.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Willam Moorlag van de PvdA is het voor wat het Forum betreft het wachten op het advies van de Commissie Jan Terlouw.

‘We hebben nog geen besluit genomen want we wilden niet vooruitlopen op dat advies. Maar als die commissie met een verstandig advies komt, en de nieuwe invulling zorgt voor een belangrijke economische impuls voor Groningen, dan wordt voldaan aan de criteria. Zo niet: dan gaan we niet akkoord met de 35 miljoen aan Groningen voor het Forum’, aldus Moorlag.


Wat betreft de Regiotram is afgesproken dat de provincie wel instemt met de aanleg van de eerste twee tramlijnen in de gemeente Groningen. Maar niet met het doortrekken van die lijnen de Regio in: dat zal een volgend college van GS over vier jaar moeten doen. ‘Op die manier worden de meningsverschillen tussen VVD en PvdA overbrugd. De aanleg kan van start gaan, maar of en wanneer de lijnen worden doorgetrokken de regio in, dat moeten onze opvolgers over vier jaar maar besluiten’, aldus Moorlag.