nieuws

11 dec 2018, 12:12

Niet alleen VVD, ook SP buiten de boot in Groningen

Niet alleen VVD, ook SP buiten de boot in Groningen

Niet alleen de VVD praat niet verder mee over een nieuw te vormen college van B en W in Groningen, ook de SP staat nu aan de zijlijn. Dat blijkt uit het advies van Ineke van Gent dat zojuist is gepubliceerd en waar de nieuwe gemeenteraad morgen over vergadert.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Informateur Ineke van Gent adviseert een coalitie van GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie voor de nieuwe gemeente Groningen.

 

Over dit advies vergadert woensdag 12 december om 16.00 uur de nog te installeren gemeenteraad.
 

Van Gent was als informateur gevraagd door GroenLinks. Deze partij werd bij de gemeenteraadsverkiezing op 21 november met 11 zetels de grootste partij in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. Zij kreeg als opdracht mee de mogelijkheden te onderzoeken voor een stabiele coalitie.
 

Deze coalitie van politieke partijen zou volgens deze opdracht de meerderheid in de raad moeten hebben en “inhoudelijke samenhang en vergaande onderlinge samenwerkingsbereidheid” moeten tonen. Ondanks de moeilijke financiële omstandigheden moet deze coalitie verder werken aan een “ontwikkelagenda voor een duurzame en inclusieve toekomst”. Met speciale aandacht voor de relatie tussen de inwoners en de gemeente(politiek).

 

Archieffoto: de Groningse gemeenteraad.