nieuws

07 jun 2008, 13:01

Netwerkbijeenkomst ondernemers: microkredieten en eerste netwerksite voor Groninger ondernemers

De provincie Groningen organiseert maandag 9 juni een netwerkbijeenkomst voor potentiële, startende en gevestigde ondernemers in sportcentrum Kardinge. Tijdens de bijeenkomst reiken gedeputeerde Hans Gerritsen en Huib van den Burg, algemeen directeur van de Rabobank microkredieten uit aan studenten van het Alfa-College en het Noorderpoortcollege. Martin Drent, op dit moment commercieel manager bij BV Veendam, zal de nieuwe netwerksite voor ondernemers openen en het programma besluiten met zijn visie over de opstelling van het Nederlands elftal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In 2005 kwam slechts 2,8 procent van de nieuwe, Nederlands ondernemingen uit Groningen. Met als doel het ondernemerschap in het Noorden te stimuleren en zo meer bedrijvigheid en werkgelegenheid te creëren, heeft de provincie Groningen twee jaar geleden een ondernemersplatform opgericht met inmiddels ruim 200 leden. Het platform is een netwerk waarin potentiële, startende en gevestigde ondernemers elkaar ontmoeten. Dit gebeurt tijdens bijeenkomsten die regelmatig georganiseerd worden en via de nieuwe website die maandag gelanceerd wordt.

Website ondernemersnetwerk


Op de website zal informatie te vinden zijn over nieuwe projecten, bijeenkomsten en evenementen. Ook kunnen ondernemers er nieuwe projecten laten zien en de bezoekers vragen wat ze ervan vinden. Mensen die deel willen nemen aan het project kunnen ook op die manier contact opnemen met de ondernemers. Het webadres wordt tijdens de netwerkbijeenkomst bekend gemaakt.


Microkrediet voor studenten


Tijdens de bijeenkomst verricht gedeputeerde Hans Gerritsen de officiële aftrap van een nieuw project, het microkrediet voor Mbo-studenten die een onderneming willen beginnen. Studenten kunnen daarmee maximaal 10.000 euro lenen om een eigen onderneming op te zetten. De gedeputeerde zal samen met de directeur van de Rabobank aan drie ondernemende studenten een microkrediet uitreiken. In totaal zijn er twintig kredieten beschikbaar.