nieuws

21 jun 2011, 10:10

National Geographic laat schoonheid Oost-Groningen zien

Morgen (woensdag 22 juni) zal in het klooster van Ter Apel het startschot worden gegeven voor een tweejarige samenwerking tussen de regio Oost-Groningen en National Geographic. Deze samenwerking zal zichtbaar zijn in het landschap, op televisie en in het National Geographic magazine. Zo staat in Ter Apel staat een van de twaalf grote gele vensters, het logo van National Geographic. De vensters zullen de komende jaren karakteristieke plekken in het Oost-Groningse landschap markeren. Een blik door het venster zal de schoonheid en de veelzijdigheid van dit landschap aan het publiek tonen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het vensterproject ‘Oost-Groningen omlijst’ is het fysieke deel van het samenwerkingsproject tussen National Geopgraphic en Oost-Groningen. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Groninger Landschap zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van dit deelproject.

Oost-Groningen en National Geographic zullen de komende tijd op meerdere gebieden samenwerken. Zo zijn er deelprojecten met National Geographic Channel, National Geographic Magazine en National Geographic Junior. Zo hebben beide partijen het voornemen om in het voorjaar van 2012 samen met de basisscholen in Oost-Groningen een deelproject te starten dat beoogt de kinderen korte filmpjes te laten maken met hun mobiele telefoon over de schoonheid van hun directe woon- en leefomgeving. De winnende filmpjes zullen worden uitgezonden op National Geographic Channel en op de site van National Geographic Junior.

In 2012 zal Oost-Groningen een extra categorie zijn in de jaarlijkse National Geographic Fotowedstrijd. Dit is de grootste fotowedstrijd van Nederland met jaarlijks meer dan twintigduizend inzendingen. De winnaars in de verschillende categorieën zullen worden gepubliceerd in National Geographic Magazine.