nieuws

06 feb 2014, 14:02

NAM compenseert gedupeerde woningverkopers

Inwoners van acht gemeenten in Noordoost-Groningen die hun huis als gevolg van de aardbevingen voor minder geld hebben verkocht, kunnen vanaf donderdag bij de NAM een verzoek tot compensatie indienen. Dat meldde de NAM donderdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De regeling geldt alleen voor particulieren in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum die hun huis na 25 januari vorig jaar voor aantoonbaar minder hebben verkocht. Op die datum maakte minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat de bevingen in Groningen mogelijk zwaarder kunnen worden dan eerder werd aangenomen.

Volgens de NAM wordt per huis bekeken of er sprake is van aantoonbare waardedaling door de aardbevingen.

De NAM heeft tevens een commissie ‘speciale situaties’ aangesteld. Deze commissie bekijkt of schrijnende gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding. Onder meer ombudsman gaswinning Leendert Klaassen en Jos Aartsen, voorzitter van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), maken deel uit van de commissie, zo meldde de NAM donderdag.