Nieuws

Nacht van Groningen trekt 1.500 deelnemers

Het hardloopevenement De Nacht van Groningen trekt steeds meer deelnemers. Gisteravond werd de wedstrijd voor joggend Groningen voor de tiende keer gehouden. In totaal liepen, onder geweldige weersomstandigheden, rond de 1.500 deelnemers de 7, 14 of 21,1 km. Maar ook op tal van gezellige rand-activiteiten kwamen veel mensen af.


Leestijd: 1 minuut

Winnaar van de halve marathon werd Olfert Molenhuis uit Assen in een tijd van 1.08.54. Bij de vrouwen kwam Marleen Stiekema uit Groningen als eerste over de finish in een tijd van 1.21.11.

Bij de 14 km werd Jeroen ten Dam (49.32) uit Groningen eerste bij de heren en Anneke de Boer (1.00.51)uit Nijland eerste bij de dames.

Bij de 7 km finishte Wouter Ploeger (22.28) uit Assen als eerste en bij de dames Jessica Oosterloo (25.36) uit Appelscha.

’s Middags werden de voorrondes van het NK Flair Bartending gehouden, wie het beste kon showshaken met flessen en glazen. In de avond gaf Sportcentrum Balili een zumba en kickboxdemonstratie en waren er optredens van Slam!FM dj Rob Toonen, de Showshakers, dj Arnoud en Danny Da Costa. Het Noorderplantsoen werd feestelijk verlicht en na afloop konden deelnemers zich laten masseren.