nieuws

17 sep 2002, 00:12

Nabestaanden slachtoffers boycotten Dag Tegen Geweld

Een groot aantal nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld boycot de landelijke Dag Tegen Geweld op 28 september. Dit heeft woordvoerder Jaap de Ruijter de Wildt, vader van de in 1997 vermoorde studente Anne, maandag bevestigd. Aanleiding is de bestuurscrisis binnen de stichting Groningen Veilig. De Ruijter de Wildt stapte na een bestuurscrisis op als voorzitter van de stichting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onder de boycottende nabestaanden bevinden zich volgens De Ruijter de ouders van de in 1997 in Leeuwarden vermoorde Meindert Tjoelker, de in 1999 in Groningen vermoorde Tjirk van Wijk en de sinds 1998 vermiste prostituee Jolanda Meijer. De nabestaanden vinden het onterecht dat De Wildt uit de stichting is gewerkt, terwijl hij juist de drijvende kracht is. De nabestaanden zouden meelopen in een herdenkingstocht in Groningen, maar zien daar nu van af.
De Stichting Groningen Veilig zet zich op landelijk niveau in voor slachtoffers en nabestaanden van zware geweldsmisdrijven en voor de bestrijding van zinloos geweld. Onlangs richtte de stichting een noodfonds voor slachtoffers van geweld en hun nabestaanden op.