nieuws

22 okt 2002, 00:12

Na Bijenkorf heeft nu ook V&D genoeg van overleg Grote Markt

Na De Bijenkorf heeft nu ook V&D genoeg van de volgens beide bedrijven te tijdrovende inspraak-procedure rond de vernieuwing van de Grote Markt. V&D heeft zich met onmiddellijke ingang uit het Grote markt Forum teruggetrokken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat meldt vanmiddag Radio Noord. Volgens het bericht van de regionale omroep is Vendex teleurgesteld dat er na zes jaar meepraten nog steeds geen concreet plan ligt voor de noordzijde van de Grote Markt. De druppel die voor Vendex de emmer deed overlopen was de aankondiging vorige week dat er opnieuw een referendum komt in Groningen, deze keer over de oostwand van de Grote Markt. Dat betekent dat de oostzijde van de Grote Markt onderwerp wordt van politieke discussie, terwijl het V&D juist te doen is om een nieuw warenhuis, liefst aan de noordzijde van de Grote Markt.
Het Dagblad van het Noorden meldt dinsdag dat V&D inmiddels zelf plannen hebben ontwikkeld voor een broodnodige opknapbeurt voor het pand. Het interieur althans zal volledig onderhanden worden genomen door Jan des Bouvrie. Dat is noodzakelijk omdat het concern in het hele land haar marktaandeel ziet afnemen.