nieuws

02 dec 2002, 00:12

Mysterieus ongeval spoorwegovergang opgelost

De spoorwegpolitie heeft in samenwerking met de Regiopolitie Groningen het mysterieuze ongeval bij de spoorwegovergang Friesestraatweg van zaterdagavond 23 november opgelost. Zoals eerder gemeld bracht de machinist van een stoptrein nadat hij twee fietsers op de overweg zag en een klap hoorde de trein tot stilstand. Bij onderzoek bleek er geen slachtoffer te vinden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wel werden er enkele kleine onderdelen van een fiets gevonden. Naar aanleiding van de mediaoproep meldde zich deze week een 16-jarige jongen bij de politie. Hij verklaarde met een groepje vrienden gefietst te hebben op de Friesestraatweg. Bij de spoorwegovergang kon hij door een slechte rem niet op tijd stoppen en schoot door. Hij kwam met zijn voorwiel op het spoor en werd daar aangereden door de trein. Hij liep lichte kneuzingen op door de botsing en nam zijn beschadigde fiets mee en parkeerde de fiets verderop.
De fiets werd inderdaad door de politie op de aangegeven plek aangetroffen. Het rijwiel bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De jongen bekende de fiets voor een klein bedrag gekocht te hebben van een junk. Hij krijgt een proces-verbaal voor heling en het verlaten van de plaats van het ongeval. Het onderzoek is afgesloten.