nieuws

07 aug 2009, 09:09

Muziekkoepel Sterrebos zondagmiddag weer tot leven

Comité Sterrebos-live organiseert zondagmiddag 9 augustus weer een concert in het Sterrebos aan de Verlengde Hereweg in Groningen, in de aloude en vertrouwde muziekkoepel. The Blues Kings is een viermanschap uit Groningen en heeft een voor Nederland unieke stijl ontwikkeld met dampende rauwe blues. De band speelt, op een uitzondering na, eigen werk. Bassist Cynthio Ooms en gitarist Eric Zuidema maakten in de jaren tachtig deel uit van de legendarische BJ Hegen Bluesband en maakten met deze band de elpee Door to Door; nu een gewild collectors item. Ook tourden

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

ze door Europa met Amerikaanse bluesartiesten als Eddie Burns, Mojo Buford en Eddie C Campbell. Daarnaast waren ze in 1988 BB King’s Special Guest. Ooms heeft daarna dertien jaar lang als bassist gewerkt bij Left Hand Freddie and the Aces. Frontman Herbie Grezel behoort tot de nieuwe lichting harmonica-wonders. Drummer Gerrit Bruinink draagt zorg voor de strakke ritmes onder de nummers.
The Blues Kings brachten in 2007 de cd Big Road Blues uit. De daaropvolgende cd zag het daglicht in 2008 en werd opgenomen in de IJland Studio in Amsterdam. De Cd wordt gerekend tot de betere blues-cd’s die de laatste tijd zijn gemaakt in Nederland.

Momenteel maakt de band furore op de Nederlandse podia en mag zich verheugen op een gestaag groeiende schare trouwe fans.