nieuws

10 mrt 2003, 00:12

Muziek zonder Grenzen op maandag 10 maart in De Oosterpoort

Op maandag 10 maart vindt in de kleine zaal van De Oosterpoort een uniek concert plaats van diverse befaamde Europese trekharmonica- en vioolspelers en vioolspelers. Deze grootheden worden bijeengebracht in het kader van Muziek Zonder Grenzen, een evenement georganiseerd door Stichting Folk Groningen. Cabaretier Arno van der Heijden zal als presentator dit concert in goede banen proberen te leiden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor de negende keer alweer organiseert de Stichting Folk Groningen het workshopfestival Muziek Zonder Grenzen. Dit evenement voor gevorderde trekharmonicaspelsers, strijkers en andere samenspelers vindt plaats in het weekend van 8 en 9 maart 2003. De workshops worden gegeven door de professionele bespelers trekharmonica en viool, die uit heel Europa zijn overgekomen. Deelnemers kunnen zo uit de eerste hand ervaring opdoen met de specifieke eigenschappen van muziekstijlen uit landen en regio’s als Bretagne, Zweden, Ierland en Italie. En ook het Groninger publiek kan genieten van al dit toptalent dat éénmalig in Groningen is: op maandag 10 maart spelen alle docenten tijdens een spetterend concert in de kleine zaal van De Oosterpoort en kan worden geluisterd naar traditionele volksmuziek van hoog niveau. En het is wel aan Arno van der Heijden toevertrouwd dat er ook een hoop te lachen valt!
p trekharmonica: Vincenzo Calioti (Italië), Janick Martin (Bretagne), Conor McCarthy (Ierland), Bruno Le Tron (Frankrijk), John Spiers (Engeland), Lars Karlsson (Zweden), Riccardo Tesi (Italië), Luke Daniels (Engeland). Op viool: John Boden (Engeland), Mats Edén (Zweden). Meer informatie is te vinden op: http://www.martinistad.net/stichting_folk/