nieuws

25 okt 2011, 09:09

Muziek van Tom Waits in Stadsschouwburg in Groningen

De nieuwe CD van Tom Waits is net uit, en dat is volgens de Stadsschouwburg in Groningeneen mooi moment voor het optreden van het L’Orchestre d’Hommes-Orchestres. Dit Canadese zesmansorkest speelt namelijk de muziek van Tom Waits op meer dan honderd objecten en (zelf uitgevonden) instrumenten. Het concert vindt plaats op zaterdag 12 november in de Stadsschouwburg en is onderdeel van het Québec Festival.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gewapend met het kleurrijke repertoire van het Amerikaanse muziekicoon Tom Waits brengt L’Orchestre d’Hommes-Orchestres een groots muzikaal circus. Vier multi-instrumentalisten brengen bijgestaan door The New Cackle Sisters een fantastische ode aan de zanger, componist, schrijver en acteur met zijn typische rauwe, bijna grommende en soms hees fluisterende stem.

Met gewelddadige energie en grote liefde bespelen ze gitaren, banjo’s, een zaag, maar ook een koekenpan, koffiekopjes, flessen, ballonnen en golfclubs. Vreemd misschien, maar razend lekker, want het past allemaal precies bij de donkere, absurde en anarchistische muziek van grootmeester Tom Waits.