nieuws

20 dec 2002, 00:12

Muizen knagen voor een ton schade aan Gronings huis

Een invasie van duizenden muizen heeft voor meer dan honderdduizend euro schade aangericht aan een huis in de Groningse gemeente Bellingwedde. De eigenaar van het pand stelt dat de muizen uit een acaciabos komen dat drie jaar geleden op een stuk grond naast zijn huis is geplant.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit heeft wethouder M. Wachtmeester van Bellingwedde woensdag gezegd. Het bos is zo dicht begroeid dat roofvogels niet door het bladerdek kunnen vliegen en de muizen zich dus ongestoord kunnen vermenigvuldigen. Omdat de woning op een verhoging ligt, vluchten de muizen bij nat weer het huis in. Daar knagen ze aan alles wat ze voor hun tanden krijgen; van meubilair tot beschottingen, van kozijnen tot plafonds.
De gemeente heeft woensdag overleg gevoerd met de bewoner en de eigenaar van het acaciabos, het bedrijf Groen Invest. Hier is besloten dat er rond de woning een 'muizengracht' van zes meter breed wordt aangelegd. Groen Invest neemt de kosten voor zijn rekening, maar benadrukt dat het om een geste gaat. Het bedrijf wijst elke aansprakelijkheid van de hand. De rechter stelde Groen Invest in een kort geding hierover onlangs in het gelijk.