nieuws

18 jun 2011, 11:11

Motormaniak rijdt 100 kilometer per uur te hard

Een 40-jarige motormaniak uit Norg is vrijdagmiddag zijn autorijbewijs kwijtgeraakt nadat hij een stopteken negeerde en daarna 100 kilometer per uur te hard reed op een 60-kilometerweg. De man had geen motorrijbewijs.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De motorrijder kreeg bij een preventieve controle een stopteken omdat hij te hard reed. Agenten wilden hem op zijn rijgedrag aanspreken. Hij remde en stond bijna stil toen hij er alsnog vandoor ging. Een motoragent zette de achtervolging in en constateerde dat de man de gashandel flink open trok en op de Jonkersweg een snelheid behaalde van 170 kilometer per uur. De snelheid werd gecorrigeerd tot 159 kilometer per uur en dat was nog altijd 99 kilometer te hard.

De man gaf zich uiteindelijk gewonnen op de Jonkersvaart. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een motorrijbewijs. Bovendien had hij ook nog een passagier achterop. Agenten namen zijn autorijbewijs in en gaven hem een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding, het negeren van het stopteken en het rijden zonder rijbewijs.