nieuws

11 jul 2012, 10:10

Motief moord Marum nog onduidelijk

De politie in Groningen tast nog in het duister naar het motief voor de moord op een 40-jarige man in het Groningse Marum. De inwoner van het Groningse dorp werd dinsdagochtend rond 7 uur neergeschoten voor de ingang van het plaatselijke zwembad. De politie gaat uit van een gerichte actie, zo meldde een woordvoerster woensdag. 'Maar we sluiten niets uit.'

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om aanwijzingen te vinden voor de aanleiding voor de aanslag brengen rechercheurs het persoonlijk leven van het slachtoffer, een fanatiek motorcrosser, in kaart. Er werken ruim veertig man aan de zaak.

De schutter zou er na het incident vandoor zijn gegaan in een opvallende paarse auto met gouden letters en Belgisch kenteken. Een massale klopjacht op de verdachte, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet, leverde niets op.

De brandende auto in Marum, waarover de politie vrijwel gelijktijdig met het schietincident een melding kreeg, blijkt te zijn gestolen in Wezep. Het is nog steeds onduidelijk of er een verband is tussen de brand en de moord, zegt de woordvoerster.

Aandacht in de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond leverde slechts één tip op, die niet bruikbaar bleek te zijn.