nieuws

30 aug 2010, 14:02

Moslimwethouder uit Delfzijl: ‘CDA kan niet om PVV heen’

Maxime Verhagen en Henk Bleker krijgen steun uit onverwachte hoek. Een CDA moslimwethouder uit Delfzijl vindt dat zijn partij niet om Wilders heen kan. Bovendien denkt hij dat de CDA top er wel in zal slagen aantasting van belangrijke waarden te voorkomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mahmut Kaptan, voor het CDA wethouder in Delfzijl en belijdend moslim, vindt dat zijn partij wel moet samenwerken met de PVV. Volgens hem staat Nederland voor een grote opgave, waarbij miljarden euro’s bezuinigd moeten worden, en wordt het nu hoog tijd dat het land weer wordt bestuurd. Gezien de verkiezingsuitslag vindt wethouder Kaptan dat het CDA niet om de PVV heen kan, zo heeft zijn woordvoerder maandagmiddag laten weten.


Volgens wethouder Kaptan is een samenwerking van CDA en PVV geen ideale oplossing. ‘Maar ik vind het belangrijker dat Nederland bestuurd wordt. Op een gegeven moment moet je ophouden met discussiëren. Bovendien heb ik alle vertrouwen dat mensen als Maxime Verhagen en Henk Bleker niet zullen toegeven op terreinen zoals gelijke behandeling en vrijheid van godsdienst’, zo meent de CDA wethouder.