nieuws

14 nov 2001, 00:12

Moordzaken Groningse prostituees deels opgelost; verdacht bekent drie zaken

De 60-jarige Groninger die deze week werd aangehouden op verdenking van moord op een prostituee, heeft tegenover de politie bekend drie prostituees te hebben vermoord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens woordvoerder Pieter Boomsma van de Regiopolitie Groningen heeft de man de bekentenissen tijdens verhoren na zijn aanhouding bekend. De man werd maandag aangehouden en heeft dinsdag, gisteren, bekend. Daarmee zijn in één klap drie van de zes nog onopgeloste moordzaken op Groningse prostituees opgelost. Dat er zoveel moorden op prostituees onopgelost waren heeft tot een enorme onrust geleid in Groningen, de afgelopen jaren.
Bij de bekentenissen gaat het naast die van de in juli dit jaar om het leven gebrachte Sacha Schenker, ook om de moord op Michelle Fatol in 1993 en Annelies Reijnders in 1995. De politie houdt er rekening mee dat de 60-jarige man bij nog meer moorden op prostituees betrokken is. Daarbij worden de namen genoemd van Shirley Hereigers, Antoinnette Bont en de sinds 1998 vermiste Jolanda Meijer.
Bij de woning van de verdachte - een afgelegen boerderij in de buurt van de roeibaan in Harkstede - is de politie vanaf maandag al op zoek naar mogelijke aanwijzingen, zo meldt RTV Noord vandaag. Deze omroep bracht als eerste het bericht van de bekentenissen. De politie is op het erf aan het graven en de kelders onder het huis worden minitieus onderzocht. Tot nu toe is daar nog niets gevonden. De zoektocht in en rond de woning gaat nog dagen duren, zo verwacht de politie. Eerder werd al bekend dat de verdachte een ex-patiënt van de Van Mesdagkliniek in Groningen is, waar hij bekend stond als zeer agressief. Hij werd begin jaren negentig vrijgelaten, aldus RTV Noord en vanmorgen ook De Telegraaf.