nieuws

24 feb 2003, 00:12

Moord in Groningse Uranusstraat in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht dat op maandagavond om 22.00 uur (Ned. 1) wordt uitgezonden besteedt aandacht aan de moord op de 52-jarige Gerard Meesters in Groningen. Het slachtoffer werd op donderdagavond 28 november 2002 doodgeschoten in de hal van zijn woning aan de Uranusstraat in Groningen door een nog onbekende schutter.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Enige dagen van tevoren (zondag 24 november) had het slachtoffer bezoek gehad van vijf mannen. Deze mannen waren op zoek naar de zuster van Gerard Meesters en een vriendin van die zuster. Na het korte bezoek verdwenen de mannen. De beide vrouwen waarna gezocht werd, verkeerden op dat moment mogelijk in Spanje waar zij normaliter wonen. Vier dagen later werd Gerard Meesters in zijn woning doodgeschoten. De politie vermoedt een verband tussen het bezoek van de vijf mannen en de gewelddadige dood van het slachtoffer.
Gezien de belangstelling van de onbekende mannen voor de vrouwen, die mogelijk gewild dan wel ongewild betrokken zijn geraakt bij handel in verdovende middelen, is de politie in Groningen op zoek naar de vrouwen. Onbekend is op dit moment waar zij verblijven, maar het kan heel goed zijn dat dit in het buitenland is. Via het opsporingsprogramma hoopt de politie in Groningen informatie te krijgen over de verblijfplaats van de zuster van Gerard Meesters en haar vriendin.