nieuws

07 jan 2008, 09:09

Mooiste politieke uitspraken van 2007 uit Groningen op een rij gezet

“Anders dienen jullie toch gewoon een bezwaarschrift in?”: Deze uitspraak van de Groningse wethouder Frank de Vries (PvdA) tegen Groninger wijkbewoners die in groten getale bij B en W protesteerden tegen zijn plan voor een hoge flat, behoort tot de mooiste politieke uitspraken van 2007. Misschien is het zelfs wel de mooiste uitspraak in de stadspolitiek. Het Groningse gemeenteraadslid Jan Seton (CDA) heeft voor zijn weblog in de Digitale Stad Groningen (www.dsg.nl) een overzicht gemaakt van de opmerkelijkste uitspraken van de Groninger stadsbestuurders. Hier het overzicht van een aantal arbitrair genoteerde curieuze uitspraken:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Er mag wel een schepje bovenop”: (SP-fractievoorzitter Jasper Schaaf spaart het college als het gaat om bewonersparticipatie bij de Kempkensberg. )


“Informeren is niet hetzelfde als overleggen”: (de fractievoorzitter van het CDA over de manier waarop het college bewonersparticipatie invult. )
“We houden de vinger aan de pols”: (Arjan de Rooij (PvdA) legt zich neer bij bezuinigingen op het groot onderhoud van de openbare ruimte. )


“Hier is sprake van kraken”: de politie kan niets doen als een opslagruimte van bioscoop Images zonder toestemming wordt betreden en bewoond.


“De ondernemers zijn het er bijna allemaal mee eens”: verkeerswethouder Dekker (GL) verslikt zich in het draagvlak van ondernemers voor het vervroegd autoluw maken van de Steentilstraat.


“De raad ontbeert een langetermijngeheugen”: Drewes de Haan (fractievz. GL) bij verschillende aangelegenheden.


“Bevindingen Andersson zijn pittig”: wethouder Peter Verschuren (SP) klapt uit de school over het onderzoek naar de kredietoverschrijding Europapark.


“Gelukkig is het niet met opzet gebeurd”: burgemeester Wallage (PvdA) probeert uitkomsten Hortusbuurt en Europapark te nuanceren.


“Er moeten geen koppen rollen”: ook onderzoeker Andersson spreekt voor zijn beurt bij de presentatie van het rapport Europapark.


“Ik ga mezelf tenslotte niet een hartaanval werken”: Geert Spieker (Stadspartij) moet keuzes maken nu hij al maandenlang het enige Stadspartij-raadslid is.


“Kraken is altijd onveilig”: het NIBRA (brandveiligheidsinstituut) is helder over de brandrisico’s van kraken.


“Dit is geen kiezersbedrog”: Rosita van Gijlswijk (ex-fractievoorzitter SP) verruilt al na een kleine anderhalf jaar haar parlementszetel voor een partijfunctie.

(Meer stadspolitiek: www.dsg.nl)