nieuws

06 jul 2011, 22:10

Mooiste lamp van Groningen voor wethouder

Oscar Venema, winnaar bij de vakjury van de ontwerp- en maakwedstrijd voor een nieuwe lamp voor de werkkamer van wethouder Elly Pastoor, overhandigt donderdagmiddag 7 juli een bijzondere, prijswinnende lamp aan de wethouder.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Eind maart 2011 is een zeventiental deelnemers toegelaten tot de ontwerp/maak lampenwedstrijd. Een jury bestaande uit wethouder Elly Pastoor, Ingeborg Wallinga (directeur Centrum Beeldende Kunst), Peter Rutgers (directeur WerkPro/GoudGoed) en Nicole Lagarde (namens de facilitaire Dienst Stadhuis) heeft uit de zeventien ontwerpen de drie beste ontwerpen geselecteerd. Het publiek heeft vervolgens kunnen stemmen op de mooiste lamp via de website van GoudGoed en in de winkel van GoudGoed op het Damsterdiep. Ook een vakjury beoordeelde de lampen. Op woensdagmiddag 1 juni 2011 heeft wethouder Elly Pastoor de prijsuitreiking verricht bij Kringloopbedrijf GoedGoed.

Publiekswinnaar werd Jorn Hofman, een 12-jarige inwoner van Groningen die als hobby lampen ontwerpen/maken heeft. Winnaar van de vakjury werd Oscar Venema, schilder en grafisch vormgever uit Groningen. Niells Niemeijer, beeldend kunstenaar uit Groningen, kreeg als derde prijswinnaar een eervolle vermelding. Alle drie de prijswinnende lampen krijgen een plek op het Stadhuis, te beginnen met het bijzondere ontwerp van kunstenaar Oscar Venema.

Ontwerpers uit de gemeente Groningen kregen de kans hun talenten te laten zien door deelname aan de ontwerp- en maakwedstrijd. De lampen voor de werkkamer van wethouder Elly Pastoor moesten milieuvriendelijk zijn. Bij het maken van de lamp zijn hoofdzakelijk materialen uit de Kringloop gebruikt.