nieuws

25 jul 2012, 10:10

Mooi weer: terrassen Groninger binnenstad langer open

Goed nieuws voor wie van plan is vanavond een terrasje te pakken. Vanwege de tropische temperaturen mogen de terrassen in de binnenstad langer open blijven dan normaal.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester Rehwinkel heeft vorig jaar zomer bepaald dat als het ’s middags warmer wordt dan 27 graden, de terrassen een uur langer mogen blijven staan. Dat betekent dat je binnen de Diepenring tot 3 uur ’s nachts buiten kan zitten en buiten de Diepenring tot 2 uur ’s nachts.

Verder mogen de horeca-ondernemers al om 11.00 uur ’s ochtends de terrasstoelen buiten zetten in een groter gebied dan normaal. Horeca-ondernemers zonder terrasvergunning mogen op die dagen óók tafels en stoelen buiten zetten, op voorwaarde dat de doorgang voor voetgangers niet gehinderd wordt.

De burgemeester verruimt de regels op tropische dagen om de levendigheid in de stad te bevorderen en om burgers en horeca te laten profiteren van het mooie weer. De horeca-inspecteurs van de gemeente bepalen op basis van de weersvoorspelling van het KNMI of het Tropisch Weer Scenario (TWS) van toepassing is.