nieuws

25 sep 2009, 10:10

Moeder Thomas B.: mijn zoon is onschuldig aan moord duivenman

De moeder van de 16-jarige Thomas B. ,die deze week werd opgepakt wegens verdenking van betrokkenheid bij de moord op duivenvoereter Gerben Hoeksma uit Veendam, gelooft dat haar zoon onschuldig is. In Netwerk liet ze gisteren weten ervan uit te gaan dat haar zoon niets met de moord te maken heeft. In het tv-programma is te zien dat ze middels een voicemail van de politie op de hoogte wordt gesteld van de arrestatie van haar zoon.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoeksma, die landelijke bekendheid genoot omdat hij niets anders at dan duivenvoer, werd 19 augustus dood aangetroffen in zijn woning in Veendam. Uit onderzoek bleek al snel dat hij door een misdrijf om het leven is gebracht.

Woensdag hield de politie in Groningen twee verdachten aan: de 16-jarige Thomas B. en de 18-jarige Ricardo B. Thomas kwam begin dit jaar in het nieuws nadat hij door zijn moeder als vermist was opgegeven en ontsnapt was aan het toezicht van jeugdzorg.

Frouwkje, de moeder van de tiener, bevestigde gisteren in Netwerk dat haar zoon en de omgebrachte Hoeksma regelmatig contact hadden. Thomas zou bij de man over de vloer komen voor een kopje koffie en ook zou hij nog een week bij Hoeksma hebben gelogeerd. Volgens haar ontkent Thomas iets met zijn dood te maken te hebben.