nieuws

11 sep 2011, 13:01

Mishandelingen en geweld in binnenstad Groningen

De politie heeft op diverse plaatsen in de binnenstad van Groningen personen aangehouden vanwege vervelend gedrag en mishandelingen. De aangehouden verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 18-jarige man uit Ter Apel werd aangehouden omdat hij een 23-jarige inwoner van Groningen in de Poelestraat een kopstoot had gegeven. Het slachtoffer waarschuwde agenten die de verdachte vervolgens wilden aanhouden. Vrienden van de Oost-Groninger reageerden daarop zo vervelend dat ook een 20-jarige kameraad van de Ter Apeler werd aangehouden. Het duo is ingesloten.


Een 25-jarige inwoner van Rijswijk is zaterdagnacht gewond geraakt nadat hij door een onbekende man met een slagwapen was geslagen. De Zuid-Hollander stond met een vriend bij een bushalte op de Grote Markt te wachten, toen plotseling de verdachte aan kwam lopen. De onbekende man dreigde het duo te slaan, waarna zij het op een lopen zetten. Het slachtoffer kon echter niet snel genoeg wegkomen waarna hij op het hoofd werd geslagen. Ze vluchtten een café binnen waar de politie werd gewaarschuwd.

De 25-jarige moest voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek.
De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt een 26-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man had in een café ruzie gekregen met twee andere bezoekers. Hij was volgens een verklaring op de voet van een van de personen gaan staan en daagde de man uit.

Een kameraad van het 23-jarige slachtoffer ging verhaal halen en kreeg een kopstoot. De 23-jarige Groninger kreeg vervolgens meerdere beuken op het lichaam en in het gezicht. De 26-jarige verdacht werd buiten aangehouden. Hij is ingesloten. Het slachtoffer kreeg het advies om naar een huisarts te gaan.